בהמשך למאמר: מקומו של הציור בחינוך וולדורף, נעסוק בשורות הבאות במקומה של הגיאומטריה:
בחינוך הפורמלי, תלמידים פוגשים לראשונה את הגאומטריה בערך בכיתה ז' (גיל 12-13), לרובם החוויה נתפסת כפאסיבית, יבשה ומופשטת. לרוב זה בגלל שהמורה מקדיש.ה יותר מדי זמן לכתיבת נוסחאות ושרטוט צורות על הלוח לצורך תצפית או שינון. עבור התלמידים, מדובר בחוויה מרחיקה, שגורמת לחלקם לאבד עניין בתחום ולהאמין שגיאומטריה אינה קשורה לחייהם ולחוויותיהם.
למעשה, דווקא חקר זה של צורות, תכונותיהן ויחסיהן זו עם זו, רחוק מלהיות משעמם או נטול השראה. גיאומטריה נמצאת בלב ליבו של כל מבנה מעשה ידי אדם והיא קשורה באופן אינטגרלי למתמטיקה ופיזיקה ברמות גבוהות יותר.
חינוך וולדורף אינו נוקט בגישה פסיבית כשמדובר בלימודי מתמטיקה ונגזרותיה כמו הגיאומטריה. על פי הגישה האנתרופוסופית, תלמידי כיתה ו' נמצאים בשלב התפתחותי המאפשר למזג את עולמם הפנימי המורכב והיצירתי עם יכולתם להשתמש בכלים ולדייק. הבנה זו הופכת את לימוד הגיאומטריה, דווקא בגיל זה, לאידיאלית. זאת מכיוון שלימודי הגיאומטריה יכולים לעזור לשלב בין המעשיות של זווית, היקף, שטח ונפח עם היופי של צורות מורכבות, אך מדויקות, שיכולות, כאשר הן מיושמות באופן יצירתי, להפוך את המתמטיקה ליצירת אמנות.
לדוגמה, כל התלמידים מקבלים את אותה המשימה: למשל יצירת מצולע בעל שש צלעות – לאחר מכן כל תלמיד רשאי לצבוע את היצירה הקונסטרוקטיבית באופן חופשי, מה שמאפשר ליצירתיות ולאישיות של כל אחד ואחת לבוא לידי ביטוי באחידות מתמטית מדויקת זו.
בדרך זו, הגיאומטריה מתעוררת לחיים ונחווית באופן מלא על ידי התלמידים, שכאשר ישלימו את לימודי כיתה ו ', יהיו מוכנים לקחת את הידע הקונקרטי הזה לרמה מופשטת יותר.
עמית, מחנך כיתה ה', מספר:
התחלנו את השנה בתקופת גיאומטריה. דרך עבודות המחברת של התלמידים אפשר היה לראות במהרה את השאיפה לאסתטיקה, היופי וקפיצת הבגרות של תלמידי הכיתה. התלמידים למדו וציירו ביד חופשית (ללא סרגל או מחוגה) את הצורות המוכרות לכולנו מחיי היום יום – המעגל, הישר, המרובעים והמשולש. בתקופה זו למדנו על אופיין של הצורות, הדומה והשונה ביניהן, מציאת היופי בהן וניסוח הגדרות ייחודיות לכל צורה.
הלימוד נעשה בהקשר לגאומטריה של אוקלידס שהתפתחה ביוון העתיקה.

מיכאל, מחנך כיתה ו' משתף:
עם החזרה מחופשת הקיץ, התחלנו את השנה עם תקופת גיאומטריה. הגיאומטריה מזמינה אותנו לצלול לעולם הצורות המרכיבות את עולמנו ולהבין את יחסי הגומלין של מרכיבי הצורה ואת החוקים העומדים בבסיס יחסים אלו. זהו המפגש השני של ילדי הכתה עם הגיאומטריה. בכתה ה', ציירנו צורות גיאומטריות בסיסיות ביד חופשית ואילו השנה התחלנו לעבוד עם מחוגה וסרגל על מנת להיות מדוייקים. שכן, חוקים ודיוק הולכים יד ביד.
אחד מהאמצעים ללמוד על צורות הוא שרטוט "רוזטה" (צורות גיאומטריות החוזרות על עצמן בתוך או על בסיס המעגל). באמצעות שרטוט הרוזטות, הילדים למדו כיצד לדייק את עבודתם, איך ליצור צורות גיאומטריות החוזרות על עצמן בזכות יישום חוקים גיאומטריים וגם כיצד הקוטר של המעגל או מיתרים בתוכו הם אחד ממרכיבי הרוזטה. בנוסף, הם למדו איך חלוקת מעגל ל-6 חלקים שווים ומדוייקים גם מהווה בסיס לשרטוט הרוזטות. כמו כן, הילדים למדו לרשום באופן מסודר את ההנחיות שלפיהן הרוזטות צויירו כהקדמה לשלב הבא שבו הם ילמדו לכתוב את שלבי ההוכחות הגיאומטריות.
על מנת להשלים את העבודה בהיבט האומנותי, ילדי הכתה יישמו את נסיונם משנים קודמות וצבעו את הרוזטות באופן הרמוני ומלא חיים. היות ונאלצנו לצאת ל"חופשת קורונה" נוספת, ואין לנו את קירות הכתה כדי לתלות את תוצרי הילדים, העבודות נאספו והועלו על מצגת. כולנו תקווה גדולה שנחזור אל הכיתות בקרוב כדי לתלות את הרוזטות על קירות הכתה ולהנות מהם באופן פיזי וממשי.

