חטיבת ביניים

חטיבת ביניים

בני הנוער מגיעים לחטיבת הביניים בתחילתו של גיל ההתבגרות, המאופיין בהסתכלות החוצה אל העולם וגילויו. אנו מאמינים, שהגילוי נעשה מתוך סקרנות וחקר ולכן הלמידה כרוכה במפגש עם העולם והסביבה. האמצעים לכך הם אמנותיים, פיזיים ואינטלקטואליים.

 

בכיתות ז'-ט' מתרחבים לימודי המדעים: מתמטיקה, גיאומטריה, פיזיקה, אסטרונומיה, בוטניקה, זואולוגיה, כימיה ועוד. כמו בבית הספר היסודי, גם בחטיבה הלמידה נעשית במבנה של תקופות מרוכזות (כמו היסטוריה, תנ"ך, כתיבה יוצרת וספרות), ולצידן שיעורי מערכת קבועים באנגלית, מתמטיקה, אמנות, סדנאות מלאכה וספורט.

 

הלימודים מאפשרים עשייה והתנסות משותפת, חוויתית, כשאת הלימודים מובילות דמויות משמעותיות ובראשן המחנכים, המהווים חלק מחייהם ומעולמם של הצעירים.

 

ההתנסויות באמנויות הופכות מורכבות יותר ונעשות בסדנאות של: נגרות, ריתוך, פיסול בחימר, בעץ, ציור ורישום, קליעת סלים, ויטראז', תפירה ואריגה.

 

ילדי החטיבה עוסקים במוזיקה במסגרת שיעורים, מקהלה והרכבים מוזיקליים.

 

לימודי הדרמה והאוריתמיה, העבודה התנועתית, מתרחבים עד להעלאת מחזות שלמים, שבהם כל הילדים משתתפים ולוקחים חלק מלא גם בעיצוב התפאורה, תפירת הבגדים, העיבוד המוזיקלי והכוריאוגרפיה.

 

דרך עבודות חקלאות, טיולים, הצגה ופרויקטים חברתיים נבנית קבוצה המגלה את כוחה המשותף ואת הכוחות הנפרדים.

 

מטרת תכנית הלימודים היא להעניק לתלמידים בסיס איתן בענפי הדעת השונים, ביטחון ויכולת ביטוי אישית באמצעות פעילות אמנותית וטיפוח מיומנויות מעשיות.

 

התכנית מותאמת לשלב ההתפתחותי של התלמידים ולעולם הפנימי שלהם וכוללת התנסויות, רכישת ידע, מיומנויות ויכולות גופניות.

 

כחלק מתכנית הלימודים, אנו מכינים את התלמידים להתמודד עם כל משימה לימודית, סוגי מבחנים ואתגרים מתחומים שונים. התלמידים נדרשים לעבד חומר, לחקור, לכתוב עבודות אישיות ולהציג עבודות בעל פה. תהליכים לימודיים מסתיימים בהגשות, מבחנים, הופעות ותערוכות.

 

התלמידים מכירים ומתמודדים עם מבחנים המוכרים מערכת החינוך הרגילה, ואף מותאמים כהכנה לבחינות הבגרות. בנוסף, נדרשים התלמידים לעמוד במשימות עיוניות ומעשיות בתחומים שונים המרחיבים את תחומי המסוגלות שלהם: אמנות, תיאטרון, הגשת עבודות אישיות בעל פה, מסעות מאתגרים, פרויקטים חברתיים ועוד.

 

לימוד חי מתרחש ע"י התייחסות רב תחומית לנושאים הנלמדים, בחירת נושאי לימוד רלוונטיים לעולמם הפנימי של התלמידים ומתוך הכרה בחשיבות של חיים ונשימה בתהליך הלמידה.

 

כל תלמידי החטיבה משתתפים במגוון סדנאות עבודה: נגרות, קדרות, פיסול, צורפות, נפחות, קליעת סלים וכדומה, שמקנות מיומנויות ויכולת מסוגלות פנימית. מורי הסדנאות הם אנשי מקצוע ואמנים פעילים בתחומם.

 

לאורך שנות החטיבה משתתפים התלמידים בטיולים ובמסעות מאתגרים בהם יכירו "דרך הרגליים" את שבילי הארץ, ישנו בשטח וינווטו. בנוסף מתקיימים שבועות עבודה פיזית בחקלאות ובקיימות.

 

תכנית הלימודים מציבה נורמות ברורות של התנהגות למידה ועשייה. חינוך למאמץ ומימוש היכולת והפוטנציאל של התלמיד. אנו שואפים להשפיע על הקניית הרגלי למידה בריאים המאפשרים פיתוח יכולות, סקרנות ועשייה.

 

כמידי שנה מתקיים יום פתוח להורים ותלמידים המעוניינים להירשם לחטיבת הביניים ולתיכון.

 

מוזמנות ומוזמנים לעקוב באתר עמותת תמר ובעמוד הפייסבוק לגבי תאריכים (בדרך כלל אחרי חנוכה).

 

הרישום לחטיבה מתבצע דרך עיריית הוד השרון. מוזמנים לעקוב אחר תאריך יום פתוח באתר עיריית הוד השרון אגף החינוך.