רגע לפני שנפרד ממבנה תמר המיתולוגי ונצא לדרך רעננה, קבלו מבט אחרון ומלטף על הסדנאות האהובות
מה שמרגש אותי בעבודה עם הילדים, זה קודם כל ההנאה מהחומר והיכולת שלהם לעבוד בתהליך יחסית איטי, בלי תוצאות מהירות ועם הרבה חוסר ודאות. זה מרגש לראות את ההתמודדות שלהם עם הדבר הזה. במיוחד כשמדובר בילדים שחיים בתרבות בה הכל מהיר וזמין – פתאום הם במצב של השתהות ועמלנות בה הם יוצרים והחומר מערים קושי, לפעמים הוא מתייבש, לפעמים הוא רטוב. לפעמים החומר הוא לא בדיוק מה שרציתי שיהיה. תלמידי כיתה ז' מתחילים תהליך שמעמיק בכיתה ח' ומרגש לראות את היכולת, הביטחון והמיומנות שהם רוכשים מתפתחים – מקערה לכדי כד סגור, ממיכל ליצירה גדולה וסגורה.
גם השיח החברתי שיש בסדנה מהמם, הם עובדים ומדברים וצוחקים באווירה נעימה ומכבדת, פשוט ילדים מדהימים.
אופיר,
מורה קרמיקה – חטיבת תמר
לימוד מלאכות היד מפגיש את התלמידים עם עולם צבעוני, מאתגר. שונה לחלוטין מהעולם המודרני בו כמעט הכל נעשה בלחיצת כפתור. עולם המלאכות מביא איכויות נדירות ויקרות ערך.
התלמידים יוצרים דברים במו ידיהם ונדרשים לעבור תהליך ארוך שאיננו מיידי. בו יעברו שלבים של חוסר הצלחה, תסכול והתמודדות עם קושי. ואז פתאום יחוו הצלחה לראשונה והדברים יתחילו להתקדם ולזרום.
הילד רואהשיכול להצליח בכוחות עצמו ולהכין תוצרים בהם יכול להשתמש (תיק חלילית, כובע, כרית רקומה ועוד).
הצוות תומך ומתרגש לראות את הילדים מתחילים להאמין בכוחות וביכולות שלהם , לא לוותר ולהצליח.
החדר עצמו הינו מרחב גמיש. עבודה ליד שולחנות גדולים שמאפשרים ישיבה מאורגנת ועהודה מרוכזת עם מלוא התמיכה, לצד ישיבה על כריות צבעוניות למי שיש שכבר שולט בטכניקות (סריגה, רקמה) באופן חופשי יותר.
אלינור פרוביז,
מלאכות
סדנת התפירה משמשת את ילדי החטיבה הבוגרת של בית הספר החל מכיתה ו ועד לכיתה ח'.
בכיתה ו' כמענה לשלב ההתפתחותי בו נמצאים הילדים, כהכנה ותמיכה לגיל ההתבגרות הכרוך בשינויים גדולים (נפשיים ופיזיים), נעשה מעבר לעבודה תלת ממדית, תפירת בובה בעבודת יד.
בכיתות ז' ו-ח' הילדים עובדים במתכונת של סדנאות ורוכשים את המיומנות הבסיסית של עבודה עם מכונת תפירה.
במהלך העבודה בסדנה מרגש לראות איך התלמידים מגלים על היכולת שלהם: להתמודד עם אתגרים, להתגבר, להצליח, לא להצליח, להתמיד, נחישות ועוד.
בנוסף למיומנויות התפירה חשוב לנו להתייחס גם להיותנו חלק מקהילה ולנושא הקיימות, זה בא לידי ביטוי בחומרי הגלם בהם אנחנו משתמשים ובתוצרים שהילדים תופרים.
בכיתה ז', כתרגיל ראשון – תופרים את תיקי המלאכה לכיתות א' (של השנה הבאה), חומר הגלם – בדים של מצעים שיצאו משימוש.
בכיתה ח' כתרגיל ראשון תופרים מפיות אוכל משאריות בדים לילדי כיתות א'. המפיות ניתנות על ידי בוגרי בית הספר למצטרפים החדשים כמתנת פרידה לקראת סוף השנה בטקס מרגש.
פרוייקט נוסף, אישי, אותו תופרים התלמידים – סינרים. הסינרים נתפרים ממכנסי ג'ינס המיועדים למחזור ועוברים פירוק והרכבה מחדש – מחדוש.
מיכל ליס,
סדנת תפירה