מאת:
מורן פלג ארג'נטרו
סיפורי חורף.
פשוט ככה. לא לגעת . לא להחסיר לא להוסיף. סדנאות החורף היו דיוק מרגש.
כמו כל הדברים הטובים באמת גם הן הגיעו בדיוק בזמנן הנכון, הבלתי מתפשר וייצרו מעטפת מאחדת ומנחמת בתקופה שמושגים כמו "יחד" ו"מפגש אנושי" אינם מובנים מאליהם. את יופיה ועוצמתה של של העשייה בצוותא אפשר היה להרגיש בכל החושים ובעיקר בלב והנשמה .
ההתכנסות החורפית המרעננת הזאת הזמינה את הבאים בשעריה למגוון עשיר של התנסות חוויתית במלאכות השונות ובהנחייתם המקצועית ומלאת הסבלנות של המורים שלנו. לרגע קט מצאתי עצמי מקנאה בבנותי שזאת היא סביבת הלימודים שלהן, שהיום יום הבית סיפרי שלהן מאפשר מפגש עם ערב רב של מיומניות וחומרים ואנשי מקצוע מצויינים.
באופן מודע או לא מודע הסדנאות הזמינו את היוצרים והיוצרות בהן בזמן יחסית קצר ללמידה שבסיסה מושתת על סבלנות וכבוד לזמן ותהליך . בעידן הקליפי והמרצד בו אנו חיים זאת בעיני למידה משמעותית ויקרה מפז.
היה זה בוקר שהרגיש לי כמו "מדורת השבט"
בו כולם עמלים בחדווה מתמסרים לפעולה וניזונים מקרבה וחום אנושי . היה זהו בוקר של חורף חמים ונעים במיוחד.
תודה מעומק הלב לכל מי שעמל וטרח להפיק את היום הזה אלא יוזמות מהן נוצרת ומתהדקת קהילה, אלה יוזמות בהן חינוך וולדוף ניצב בשיא יופיו ועומק חוכמתו.
יריד אביב, אני כבר בצפייה לקראתך.






מאת:
לי-אור סלע
חד הרגעים היפים במהלך השנה הוא אירוע חנוכה בביהס, בשנתיים האחרונות התרגשתי לראות את העשיה המבורכת של התלמידים והתלמידות ואת צוות ההוראה מאירים אור גדול על הבמה.
השנה תהיתי איך נדליק לנו את האור הפנימי כשמסביב יש כל כך הרבה חושך ופירוד.
נרשמתי לסדנא אחת כדי ״לסגור פינה״ והייתי ממש סקפטית עד כמה שעת יצירה יכולה לעשות נעים הלב.
ואז, כשהגענו, יעל קיבלה את פנינו בחיוך מבעד למסכה, שלט דו מיגדרי יפיפה קיבל את פנינו,
סיגל דילגה בין המרחבים עם צלחות מטעמים
ולרגע זה הרגיש שהחיים נורמאלים.
בסדנת קליעת נצרים הילדים עבדו במיומנות מדהימה כאילו הם קולעים בכל יום וענת המורה עם ידיים עדינות ומבט רך הובילה אותם לעשיה שקטה ומדיטטיבית ויצאנו עם סלסלה מקסימה.
בדרכנו החוצה, ענת (אחרת) תפסה אותנו והציעה להכין בובת יד וככה בזרימה נעימה נכנסנו לעשיה נוספת מלאה בחומרים ודמיון.
יצאנו מלאים ומוארים מבפנים ועם חיוך רחב מבעד למסכה וניזכרתי עד כמה יצירה ומפגש אנושי הם הדלק לנפש ולרוח שבנו.
תודה ענקית למארגנות ולצוות ההוראה על מילוי מצברים.












מאת:
דליה גסנר
השתתפנו אלונה ואני בשתיים מסדנאות החורף ונהנו מכל רגע. הייתה אווירה של רוגע ושל עשייה. שמחנו על ההזדמנות לעסוק במלאכות שונות ופשוט להיות ביחד. תודה למארגנים! מצפים לאירוע הבא.




