פרויקט סיום אומנות י"ב 2022

תיכון תמר – חינוך וולדורף

שתיקת הפרות

מגיש: בן פלדבאום

בחרתי בפרויקט הצילום פרות כי אני מאוד אוהב לצלם טבע וחיות, ובחרתי לצלם פרות כי אני חושב שהפרה היא חיה מאוד טובה ויפה ואני חושב שהאדם מנצל אותן לשימוש שלו וזה לא מגיע להן. ברחתי גם בציור כי רציתי לנסות טכניקה שאני פחות מתחבר אליה ואני אהבתי לצייר את הציור. לצורך הפרויקט נסעתי לרמת הגולן לצלם פרות במרעה ואחרי סינון ומחשבה מרובה בחרתי מספר תמונות שייצגו את המסר שאני ארצה להעביר. בכל תמונה יש פרות במגוון פוזיציות ובכמויות שונות.

בלב כל היצירות שצילמתי ציירתי עומד הנושא המשותף של כליאת פרות וההבדלים בן פרות חופשיות (מרעה ואחו) לבין פרות כלואות (במשחתות וברפתות). ההבדלים בגוף שלהן ולצורך מה האדם לוקח אותן לשימוש.

את הציור של הפרה ציירתי על קנבס בשחור לבן ואת הצילומים צבעוניים וזה ממחיש את העניין שהפרות ברפת יותר גדולות והן מגזע אחר, המזון שהן מקבלות הוא שונה יותר ומעובד, בניגוד לפרות במרעה שאוכלות אוכל שהן מטבען אמורות לאכול. בנוסף צבען של הפרות ברפתות הוא רק בשחור ולבן בעוד במרעה ניתן נראות שיש להן המון צבעים .על מנת לייצג את אותן פרות הכלואות בחרתי לצייר פרה יחידה בתוך רפת כלואה בתוך גדר ברזל.

למעשה, גם פרות שאנחנו רואים במקומות פתוחים כגון מרעה באחו אינן חופשיות לגמרי: יש עליהן סימני זיהוי והן כלואות בגדרות. ציירתי את הפרה בשחור לבן מכיוון שהשחור לבן מסמל עצב כי ברפתות הפרות כלואות, ולא יכולות לצאת למרחבים גדולים יותר, בנוסף בציור הוספתי גם גדר ברזל שמפרידה את הפרה מהצופה בשביל להביע את המחסום שיש לאותן פרות שמפריד ביניהן לבין החופש שלהן. את הצילומים עשיתי בצבע בשביל לסמל את החופש שיש לאותן פרות במרעה ואת זה שהן יותר שמחות מהפרות ברפת. אבל הפרות שרועות במרעה לא חופשיות ב-100 אחוז, יש להן שימוש על ידי האדם. והן, כמו הפרות ברפתות, לא בחרו בזה. בנוסף על כל פרה יש תג עם המספר שלהן בדומה לפרות ברפתות ומספר מקועקע על גופן.

את פרת החלב בחרתי לצייר מכיוון שפרות ברפת יותר קל לראות כי הרפתות הן יחסית קרובות למרחבים עירוניים וזה יותר קרוב לעיר ולחיים שלנו. דוגמה לכך היא שאנחנו צורכים מוצרים שנוצרו על ידי ניצול שלהן. מסיבה זו בחרתי לצייר פרת רפת ובעזרת ציור אני יכול להביע את מה שאני רוצה. בחרתי לצלם פרות במרעה מכיוון שבצילום אני יכול להביא את המצב שלהם כמו שהוא בלי פילטרים או שינויים כמו בציור, עוד סיבה לזה היא שאת אותן פרות בטבע אנשים שגרים במרחבי אורבני לא יכולים ולא רואים את הטבע הזה ביום יום שלהם. את הפרות במרעה צילמתי בהמון מצבים וכמויות בגלל שהן לא קרובות למרחב המחיה שלנו ואני, דרך הצילום, מתעד את אורח חייהן של הפרות במרעה.

דילוג לתוכן