תקופת מהפכות

מאת:
שילה רוזנברג,
תלמידת כיתה ח', בית ספר תמר הוד השרון
פתחנו את כיתה ח' עם תקופת מהפכות, תקופה בה למדנו במשך חודש על מהפכות שקרו במהלך ההיסטוריה. התחלנו עם ימי הביניים והמהפכות שהתרחשו עם תחילת הרנסנס, עברנו לשושלת המלוכה הצרפתית והעם שדרש שוויון, המשכנו עם אנגליה והולדת הדמוקרטיה וסיימנו עם המהפכה האמריקאית והמלחמה מול האנגלים.
בנוסף ללמידה בכיתה על כל אלה נדרשנו לחקור בעצמנו ולכתוב סיכומים אישיים. אחרי שהמורה עמי דיבר וסיפר בכיתה, אנחנו, התלמידים, המשכנו לחפש מידע ולכתוב במילים שלנו, בדרך שבה שאנחנו מבינים, את ההיסטוריה והמהפכות השונות.
לדעתי החקר האישי, הסיכומים והכתיבה, תרמו ועזרו לנו להבין את החומר בצורה טובה ומעמיקה יותר ובנוסף להתכונן לתיכון שמתקרב אלינו שבו נדרש לסכם ולאסוף מידע בעצמנו, כמו גם ללמוד למבחן בצורה נכונה.
חוץ מהלימודים ההיסטוריים למדנו גם מהי מהפכה, מדוע מהפכה נוצרת ומה ההבדל בין מחאה, מרד, הפיכה ומהפכה. בתקופה הזו התרכזנו גם בהיסטוריה ובפרטים אבל לא רק – הבנו גם איך אנחנו יכולים לגרום למהפכה בחיינו? מהן מהפכות שעברנו בחיים ואיך התמודדנו איתן? ועוד שאלות דומות.
לא רק למדנו על המהפכות הללו ממבט חיצוני אלא ממש התעמקנו בהן, כאילו אנחנו חלק בלתי נפרד מהן וניסינו להבין מדוע המהפכה התרחשה? מי הוביל אותה? ומה היה המצב במדינה לפני ואחרי המהפכה.
סיימנו את התקופה במבחן מסכם שאליו התכוננו במשך שבוע וחצי בהנחיית עמי. במבחן עצמו היו שאלות שבהן נדרשנו לענות על פרטי המהפכה:
באילו שנים היא התרחשה ואילו אנשים וערכים היו בה?
בנוסף היו שאלות שעליהן ענינו:
מהי הדעה שלנו לגבי המהפכה הזו?
איך היינו אנחנו מבצעים אותה?
מה לדעתנו היה קורה לולא המפכה הייתה מתרחשת?
לדעתי תקופת מהפכות החזירה אותנו בצורה הטובה ביותר חזרה לשגרה לאחר שנתיים של לימודים בזום ודרך המסך ולמרות שלא תמיד שמחתי לשבת ולהכין סיכומים ארוכים אני שמחה על מה שתקופת מהפכות תרמה לי 🙂











