מיכאל, הדרקון ויום השיוויון

בימים עברו, בזמן הקציר, אגרו בני האדם באופן מסורתי מזון שיאפשר להם לשרוד את החורף הקרוב. בעידן המודרני, למרות העובדה שהסופר הקרוב לביתנו יספק לנו שפע של מזון לאורך החודשים הקרים, עדיין טבוע בנו אינסטינקט טבעי להתכונן לחודשים בהם שום דבר לא יצמח בחוץ. אנו מרדימים את הגנים שלנו, מבודדים את הבתים, שולפים מהבוידעם סוודרים, צעיפים וכפפות, ומחליפים צמיגים במכונית. בתוך עצמנו, אנו מציינים את הדרוש לנו כדי להתמודד עם הימים הקצרים והלילות המתארכים בין הסתיו ליום שוויון האביב.
האם אנו מוכנים?
האם יש לנו את המשאבים הפנימיים לטפח את עצמנו ואת משפחותינו דרך הקור והחושך הקרוב?
נקודת השוויון הסתווית,
מושג באסטרונומיה המתאר את הזמן בשנה שבו חצי כדור הארץ הדרומי והצפוני מוארים במידה שווה, ואורך היום ואורך הלילה שווים. נקודות השוויון מתרחשות בחודש מרץ ובחודש ספטמבר בכל שנה – השנה האירוע חל ב- 22/9/2021.
מיכאלמס,
חג נוצרי לכבוד מיכאל המלאך הקדוש, נחגג בכנסיות המערביות ב- 29 בספטמבר. בהתחשב במעמדו המסורתי של מיכאל הקדוש כמנהיג צבאות השמיים. אירוע זה מוכר בעולם גם כחגיגת מיכאל הקדוש, גבריאל ורפאל או חגם של מלאכי עליון.
מיכאלמס עדיין נחגג בבתי ספר וולדורף ברחבי העולם, החוגגים אותו כ"פסטיבל הרצון החזק" במהלך יום שוויון הסתיו. רודולף שטיינר ראה בו את הפסטיבל השני בחשיבותו לאחר חג הפסחא (אצלנו יריד האביב).
דמותו של ג'ורג 'הקדוש שאילף את הדרקון בעזרת חרב הצדק והאומץ שנתן לו המלאך הקדוש מיכאל. מייצגת את האומץ הפנימי שלנו להתמודד עם הפחדים הידועים והלא ידועים שלנו. ככל שהימים הולכים ומתקצרים, אנו שואלים את עצמנו: האם האור הפנימי שלנו יכול לזרוח בהיר יותר? האם נוכל לאלף את דרקוני אי הוודאות, הפחד והספק שעלולים להתעורר כאשר איננו ניזונים מאורה של השמש, החום והצמיחה השופעת של כדור הארץ? מיכאל הקדוש מרים את חרבו, מייצג אומץ לב, אמת ועוז. יחד עם מיכאל הקדוש אנו מזמנים את כוחנו ונחישותנו להילחם בטוב ובאמיתי ולטפח את האור הפנימי שיאפשר לנו להתמודד עם מה שעומד לפנינו. המלאך מיכאל הוא מלאך השרת המלווה את האדם בפרק הזמן שבו זה עורך חשבון נפש, מנהל דו-שיח עם עצמו ועם הבורא, ומנסה לבצע אתחול ביחסיו עם הזולת – ומתמודד כך בתחום "המצוות שבין אדם לחברו". (לקריאת המאמר המלא באדם עולם יש ללחוץ כאן)
רפאל ומיכאל מביאים לידי ביטוי את הקטבים של שינה וערות כפעימה בתוך המפגש האנושי. רפאל הוא בקוטב השינה ומיכאל בקוטב הערות, לא ניתן להבין את מיכאל ללא רפאל. הם מהווים יחדיו בו-זמנית את השלם הטמון במפגש האנושי (לקריאת המאמר המרתק כנסו לכאן).