פרויקט סיום אומנות י"ב 2023

תיכון תמר – חינוך וולדורף

אני

מגישה: ליה בואנוס

להביא את האני האמיתי שלי עם כל הכישלונות וההצלחות גם אם זה מאתגר.
התרכזתי במשברים ובקשיים שבחיי ובו זמנית גם על האמונה שאצמח ואגדל מהם.
והיא מתארת את הדרך שבא אני עוברת את זה.

העבודה מתחילה בכד ראשון שלם ויפה שמתאר את ההתחלה והפשטות, בעוד שהכדים האחרים מתארים את הרגע שבו מכה בך הקושי והתגובה שלך מתוך השיברון. אחרי המשבר בא הרגע שאתה מסתכל על הכל מלמעלה, צומח ולומד איך להתנהל. שם נכנסת המנדלה המתארת את הצמיחה מהמשבר וההתפתחות ממנו.
הבחירה בחימר הייתה קלה כי הוא חומר שאני מאוד מתחברת אליו ועוסקת בו כבר המון זמן, זה יפה לדעתי שאפשר לעצב אותו לכל צורה ולהטביע את הנגיעה הייחודית של הידיים שלך, להשאיר בו חותם. השימוש בנצרים מתאר את הצמיחה והגדילה שמתפתחת מתהליך הקליעה.

ישנם צבעים שחוזרים על עצמם כגון לבן חום ירוק וכחול. הלבן הוא הבסיס של העבודה ממנו מתחיל הכל, החום והירוק מתארים את הצמיחה והשורשיות והצבע כחול מדגיש אמינות וקביעות צבע מרגיע אבל מעורר גם מחשבה וציפייה לבאות.

בסדרת הכדים נמצא הכד האחרון עליו נוכחת שיטת רפאות ושיחזור כדים יפנית שנקראת קינצוגי, המאמצת פגמים וחוסר שלמות כערך אסתטי. תפיסה על פיה כלי קרמיקה יומיומיים שנשברו או נפגמו אינם צריכים להיות מושלכים אלא לקבל תשומת לב והערכה המסמלת התפייסות והשלמה עם כשלים ופגמים החלים עם הזמן שעובר.
הרעיון הוא להעניק לקו השבר יופי ועוצמה וזה מה שאני מנסה להעביר, את השבר שלא בהכרח צריך לתקן אלא ללמוד לחיות אתו לצמוח ממנו.

חומרים: חימר ונצרים טבעיים וצבועים
שמות המנחים: ענת בינג, בועז יכין

דילוג לתוכן