
כיתה ד' סיימה את תקופת האדם והחיות, תקופה מרגשת ויפה. למעשה התקופה "המדעית "הראשונה, שהופכת למדעית רק אם מושכים אותה לכיוון האינטלקטואלי בו חיים את עולם הטבע כעולם של עובדות ואינפורמציה דרך למידה שעשויה דווקא להרחיק מעולם הטבע.
כתמיד, חינוך וולדורף מעביר את הלומדות והלומדים חוויה דרך החשיבה והעבודה האמנותית. הגישה בחינוך וולדורף היא ללמוד על החיות מתוך האדם. מתבוננים כיצד מבנה הגוף של כל חיה וחיה מכוון אותה לפעילות מסויימת בה היא התמחתה, לעומת האדם שמבנה גופו אינו 'מתמחה' אך בזכות ידיו הפנויות וראשו המתבונן וחושב וליבו המרגיש הוא יכול ללמוד מהחיות ולבנות לעצמו כלים ומכשירים המאפשרים לו לעשות את כל מה שהחיות עושות יחד. החיות במובן הזה הן ייצוג של איבר או יכולת של האדם פזורה בעולם.
הכיתה התמלאה בספרים שהילדים יכלו לעיין בהם. המפגש של הלומדים בתקופה הזו עם החיות באופן בלי אמצעי יחד עם הידע קורה בצורה מאוד טבעית ויפה. הלמידה החלה בהתבוננות מההיקף למרכז באדם, אילו צורות מרכיבות אותו: ישר עגול, קעור קמור:


המשיכה להתנסות בחושים: שמיעה, ראייה, טעם ועוד המשיכה במפגש קרוב קרוב עם חיות בית ומשק והסתיימה בסיור משמח במיוחד בספארי.
עבודת סיכום תקופת האדם והחיות, עבודה מסכמת שבה התבקשו הלומדים לבחור חיה שמעניינת אותם, לכתוב אודותיהמתוך התבוננות ומתוך קריאה בספרים. בנוסף הילדים התבקשו לצייר את החיה, לכתוב חידה / בדיחה/ סיפור אודותיה וכן להכין עבודה מעשית אמנותית של החיה בכל פורמט שיבחרו. זוהי בעצם עבודה ראשונה שהילדים התבקשו לבצע באופן הזה של כתיבה עצמאית וכתיבה מתוך חומרים כתובים. זאת הפעם הראשונה שמזמנת למידה של הרגלים נכונים ולסיום העבודות הוצגו בתערוכת חיות.
תודה לדורון סימן טוב על הצילומים המקסימים.













