תלמידי תיכון תמר נחשפים למגוון רחב של תחומי דעת ועוסקים בעשייה חברתית, ערכית, מדעית ואומנותית כחלק משגרת לימודיהם בתיכון.

התפיסה הפדגוגית בתיכון תמר גורסת כי תהליכי עומק ומיומנויות אישיות וחברתיות, נלמדות גם באמצעים אמנותיים ומתוך התנסות מעשית בסדנאות המלאכה והאמנות. כיוון שכך, כל התלמידים לומדים ועובדים בכל סדנאות האמנות והמלאכה: ציור, פיסול, קליעת סלים, עבודות מתכת, עץ, ויטראז' וקרמיקה.

התלמידים גם לומדים את תחומי אמנויות הבמה, מוזיקה ודרמה, בצורה פעילה ומופיעים בפני קהל.

אנו מצפים מהתלמידים שלנו למחויבות רבה, למידה ברמה גבוהה, מסירות, ארגון והשתתפות מלאה בפעילויות החברתיות, לימודיות והערכיות.

  • טיולים מאתגרים וארוכים בשטח עם הליכה של ממוצע 15-20 ק"מ ליום תוך נשיאת הציוד על הגב.
  • שבועות עבודה חקלאית עם לינת שטח.
  • שבועות של פעילות אמנותית מרוכזת
  • פעילות חברתית ומעורבות קהילתית.

 

תלמידי התיכון ניגשים לבחינות הבגרות בהרחבות על פי בחירתם. בתיכון פועלות כיום שתי מגמות: ביולוגיה ואמנות, הנלמדות ברמה של 5 יח"ל לבגרות. כמו כן יכולים תלמידי התיכון לבחור במסלולי 3/4/5 יחידות במתמטיקה ו 4/5 יחידות באנגלית ונבחנים בכלל מקצועות הבגרות כמחוייב.  

נשמח להרחיב בפני המתעניינים בערבי חשיפה:

תיכון תמר – על אזורי (מספר מקומות מוגבל)

השאירו פרטים בקישור וקבלו עדכון לגבי ערב חשיפה לתיכון שייערך בתאריך 11.2.2021

https://www.tamarwaldorf.org/contact/

חטיבת תמר – על אזורי (מספר מקומות מוגבל)

השאירו פרטים בקישור וקבלו עדכון לגבי ערב חשיפה לחטיבה שייערך בתאריך 8.3.2021

https://www.tamarwaldorf.org/contact/

תיכון תמר: לימודי מדעים

החינוך למדעים הינו ציר מרכזי בחינוך וולדורף

בכלל, המדעים המדויקים ומדעי הטבע מקבלים תשומת לב רבה ובכל שכבת גיל
מיושמים בהתאם לגיל
התלמידים. 

בהוראת המדעים בחינוך וולדורף יש תהליך התפתחותי המקביל להתפתחות המדע עצמו – בהתחלה יש חשיפה לתופעות השונות.
מתוך חקירת התופעה מוצאים התלמידים את
החוקיות ומתוך החוקיות עולה התאוריה.
במקביל למהלך זה לומדים התלמידים את דרכי החשיבה והחקר המדעיים ואת
התפתחות המדע.

תלמידי תיכון תמר נחשפים למגוון רחב של תחומי דעת ועוסקים בעשייה, חברתית, ערכית, מדעית ואומנותית כחלק משגרת לימודיהם בתיכון.

חשוב לציין כי בשנות התיכון, יחד עם הלימודים לבגרות, ממשיכים כל התלמידים ללמוד את כל תחומי המדע, גם אם אינם ניגשים לבגרות באחד מתחומים אלה. כולם לומדים הכול. בשלב זה המורים מנחים את התלמידים לחפש אחר התאוריות המדעיות אשר יכולות לשמש גג לכל התופעות והחוקים שהם מצאו בשנים הקודמות.

בסך הכול ניתן לתאר את המהלך הגדול של הוראת המדעים בחינוך וולדורף כמהלך אשר מוביל את התלמידים במסע מן החוויה החושית וההתנסות אל עבר החשיבה ואל עבר פיתוח והבנה של תאוריות מדעיות.

מדעי החיים הינו תחום דעת המאגד בתוכו תחומי מדע שונים, הקשורים לעולם החי והצומח, ועוסקים בהבנת תהליכי החיים הבסיסיים .

עולם הביולוגיה  הינו קסום ונרחב. בבואנו להכניס את התלמידים לעולם זה, אנו שמים לנו למטרה ללמד נושאים מרתקים שחלקם נמצאים בחזית המדע, וכן נושאים הקשורים לחיי היום יום ורלוונטיים לתלמידים. נושאים אלו מהווים שער עבור התלמידים להבנת האדם כמכלול של גוף ונפש, הבנת הקשר של האדם לעולם הסובב אותו והבנה כיצד יוכל האדם להשפיע בצורה מיטיבה על חייו. 

 

הלמידה נעשית במספר מישורים: הקניית ידע נרחב לתלמידים, הקניית ערכים הרלוונטיים לעולם בו אנו חיים ורכישת כלים לפיתוח חשיבה מדעית ויישומה באופן מעשי בעבודת מעבדה. 

תוכנית הלימודים לבגרות מורכבת מחלק עיוני וחלק מעשי. החלק העיוני מהווה 55% מהבגרות וכולל נושאים כגון מערכות גוף האדם, מבנה התא, גנטיקה אקולוגיה ועוד. החלק המעשי נחלק לשניים: 15% , בגרות חיצונית הכוללת ניסויי מחקר במעבדה, ו 30% בגרות פנימית הכוללת עבודת מחקר אישית . 

בנוסף ללימודים בבית הספר, אנחנו מתכננים סיורים בטבע, עבודה במעבדות מחקר, ביקור באוניברסיטאות לצורך חשיפת התלמידים למחקר אוניברסיטאי ועוד.

 

לימודי ביולוגיה בתיכון תמר משלבים את תוכנית הלימודים הרגילה של משרד החינוך עם עקרונות חינוך הוולדורף. התלמידים חווים למידה משמעותית וחוויתית ברוח הוולדורף ומקבלים כלים לעבור את בחינות הבגרות בהצלחה.

 

תנאי קבלה:

לימוד של 4 יחידות מתמטיקה לפחות

ממוצע ציונים 85 ומעלה בתעודה

80 ומעלה במדעים 

ראיון אישי

ציון ט"מ בהתנהגות

תיכון תמר: לימודי אמנות

בגיל התיכון יש חשיבות גדולה ללימודי האמנות.
בתיכון וולדורף מושם דגש חזק על לימודים מתוך עשיה ולימודי האמנות תומכים בכך היטב. האמנות מספקת לתלמידים הזדמנות לעבוד בחומרים שונים והעבודה בחומר היא בעלת משמעות קצב וכיוון מה שיוצר הרמוניה בכשרים הנפש יים של הנער/ה בחשיבה ברגש וברצון. האמנות מטפחת קשרים חברתיים, את היכולת ליצור עניין בעולם ולהתבונן במציאות שסביב התלמידים.

העבודה באמנות יוצרת איזון הכרחי בין הלמידה האינטלקטואלית לבין תהליכים גופניים ונפשיים. היצירה מחברת את התלמידים עם החיים הממשיים ומסייעת ברכישת ביטחון במגע עם חומר ועם אתגרים פיזיים. לימוד ע"י עשיה הוא במהותו תהליך מוסרי משום שבו הרצון לעשות משהו טוב מתעורר.

האמנויות והמלאכות הנלמדות בבית הספר הן: ציור, רישום, הדפס, פיסול בחימר ובאבן, עץ, נפחות, קליעה וויטראז'.

התפיסה של חינוך וולדורף הרואה באדם ישות מתפתחת, מוצאת ביטוי עז  בלימודי האמנות, כך שהנושאים והתחומים באמנות בהם מתנסים התלמידים מותאמים ומהדהדים את התמורות הנפשיות החלות בתלמידים במהלך שנות התיכון. 

בגיל ההתבגרות למשל, הנטייה לקוטביות ולהחלטיות בלתי מתפשרת במישור הרגשי מקבלת את ביטויה בעבודה בשחור לבן: הדפסים, רישומים וציורי שחור לבן המבטאים נטייה לקצוות. העבודה ברישום מתוך התבוננות מתרגלת אצל התלמידים את הצורך להתבונן התבוננות אובייקטיבית במציאות החיצונית, ולצאת מתוך העולם הפנימי הסוער לעיתים, מה שיכול לספק תחושת אחיזה וביטחון. 

בהמשך הלימודים, העבודה בצבעים מדברת אל  הנפש, ומהדהדת את ההתפתחות הפנימית וההגעה לבגרות יחסית שדורשת לראות את העולם בגוונים רבים ועשירים יותר ולפתוח מגוון אפשרויות מבע. ככל שהגיל עולה מושם דגש על פיתוח סגנון אישי, אמירה אישית ומקוריות יצירתית. לקראת כיתה י"ב עוסקים כל התלמידים בביצוע פרוייקט אמנותי אישי בנושא לבחירתם, בטכניקה המתאימה לנושא הנבחר מתוך מגוון הסדנאות המוצעות בבי"ס. סדנאות אלו  נלמדו במהלך שנות החטיבה והתיכון. הבחירה היא מחייבת ודורשת השקעה והתמסרות לחיפוש אחר הרעיון ולהגשמתו באמצעות החומר וכן גם לכתיבה על הנושא ועל תהליך העבודה.

ראוי לומר כי כל התלמידים מתנסים ועובדים בכל הסדנאות. מצופה מכל תלמיד/ה ללמוד ולעשות כמיטב יכולתו/ה בכל סדנא גם אם אין זה נתפס כצד החזק שלה/ו מכיוון שאנחנו מאמינים שכך מתפתחת  הישות השלמה של האדם. כל תלמיד/ה ת/יקבל את מיטב העזרה והתמיכה לה הוא/ היא זקוק/ה על מנת לעבוד ולהתקדם בכל סדנא. לימודי מגמת אמנות כוללים גם העמקה בתולדות האמנות. 

בתולדות האמנות נלמדים נושאים הקשורים לצד התאורטי של שפת האמנות, תקופות וזרמים בולטים באמנות ונושאי חתך שונים באמנות הויזואלית. כל תלמידי התיכון ניגשים לבגרות 5 יחידות באמנות, כאשר חלק מהציון ניתן על פרוייקט הגמר של התלמידים ועוד פרוייקטים מעשיים שנעשים במהלך שנות התיכון. חלק מהציון ניתן על בגרות עיונית בכתב. החלק העיוני הוא מקצוע רב מלל ודורש מהתלמידים ריכוז, הבעה בכתב, התנסחות בהירה וביצוע הקשרים בין נושאים שונים.

תנאי קבלה:

תיק עבודות

ממוצע ציונים 85 ומעלה

מבחן מעשי

ראיון אישי

ציון ט"מ בהתנהגות

דילוג לתוכן