מיתולוגיה יוונית, כיתה ה' – חינוך וולדורף

מאת:
שירי לדרמן,
מחנכת כיתה ה' אילן, בית ספר תמר – הוד השרון
אנחנו מסיימים את השבוע השני של תקופת המיתולוגיה היוונית, תקופה מאוד משמעותית בכיתה ה' המסמלת את התנועה של הילדים בשנה זו על הציר בין ילדות לבגרות.
התמונות המיתיות הגדולות של אלי האולימפוס, הגיבורים הגדולים עדיין מהדהדות בנפשם של הילדים ובמקביל מתרחש מעבר עדין אל לימודי ההיסטוריה (התקופה הבאה היסטוריה של יוון) התעוררות לתחושת זמן, מה היה קודם ותכנון קדימה.
הילדים חווים את ההתפתחות של התודעה האנושית מהזמנים הקדומים של תודעה משותפת (אטלנטיס) דרך הודו, בבל ומצרים הקדומה כשבכל אחת מהן האנושות קיבלה מתנות מהאלים שישרתו את האדם כאן בעולם (עבודת האדמה, ביות החיות, חקר הכוכבים כתיבה ועוד).
במקביל להכרת משפחת האלים והעבודה האמנותית ושפתית סביב הסיפורים התחלנו סופסוף בהכנות לקראת אירוע השיא של השנה – האולימפיאדה.
ההכנות מתרחשות במקביל, התכתבות עם כיתות שנפגוש, ריצת בוקר בשורות וכמובן שיעור משחקים עם עמי שהפך לשיעור אולימפיאדה בו נתאמן בחמשת המקצועות שבהן ישחקו הילדים באולימפיאדה. המילה משחק חשובה כאן היות ולא מדובר בארוע תחרותי כפי שאנו מכירים אותו בעת הזאת, אלא אירוע ספורטיבי בעל אופי משחק בו הילדים חוגגים את היכולות הפיזיות שלהם ואת ההרמוניה בגופם, הדגש הוא על התנועה היפה, על הקשת העגולה בה נזרק הכידון ולא על המרחק אליו הוא מגיע. הילדים מתנסים באותם ענפי ספורט קלאסיים (הטלת כידון, זריקת דיסקוס, האבקות, ריצה וקפיצה לגובה) שהגיעו לעולם עם לידתה של התרבות המערבית ביוון. בנוסף הם גם לומדים לשחק יחד כקבוצה, באחווה לתמוך ולעודד אחד את השניה, להתמקצע מחד ולהתמסר למה שקורה מאידך.
בקיצור חגיגה!
