

שלום לחברי קהילת תמר,
שיטת חינוך וולדורף הוקמה ב- 1919 והפכה לתנועה החינוכית העצמאית, הלא דתית, הגדלה בקצב הכי מהיר בעולם, עם בתי ספר בכל רחבי העולם. שיטת חינוך וולדורף היא הענף החינוכי של הפילוסופיה האנתרופוסופית. פירוש המילה אנתרופוסופיה הוא חוכמת האדם, או ידע האדם.
עמותת תמר וולדורף נוסדה בשנת 2008 על ידי קבוצת הורים שחלמו על ביסוס מסגרות חינוך וולדורף – המכונה גם חינוך אנתרופוסופי – עבור ילדיהם. בית ספר תמר הוקם בספטמבר 2009 כיוזמה של חברי העמותה שחיפשו המשך לחינוך וולדורף עבור ילדיהם. המיזמים שעמותת תמר תומכת בהם כיום כוללים גני עמותת תמר, בית ספר תמר, תיכון תמר, תכנית ההכשרות לחינוך וולדורף, תואר שני M.Ed בחינוך לאמנות במכללה האקדמית בית ברל במסלול אנתרופוסופיה וחוות תמר – חווה קהילתית. עמותת תמר שמה לעצמה כמטרה לשמור על עקרונות חינוך וולדורף והאנתרופוסופיה במיזמים שהיא יוזמת ותומכת בהם.
אותו גרעין של הורים חקר את נושא הקמת בתי ספר וולדורף בעולם ובארץ וראה שללא ספק, עמותה קהילתית חזקה ומגובשת היא הכוח המניע שמצמיח ומשמר את היוזמה החינוכית לאורך שנים, קהילה שיש לה מטרה משותפת: לחנך את ילדיה לפי שיטת וולדורף.
קהילה זו כוללת הורים, תלמידים וצוות חינוכי.
צוות מורי וולדורף הם כיום משאב מאוד מבוקש ברחבי העולם. הכשרות חינוך וולדורף אינן עומדות בקצב הביקוש של הקמת בתי ספר חדשים וההכשרה היא תהליך ארוך של 4 שנים, שמתחיל בסמינר וולדורף וממשיך לאורך כל תקופת העבודה בבית הספר. צוות מנוסה, מגובש, עם ידע עמוק באנתרופוסופיה, הוא נכס לכל בית ספר. אנו שמחים שבשנים האחרונות הצלחנו לגבש במאמץ רב לאחר שנים של למידה, צוות שנושא ומקדם את בית הספר.
בית ספר תמר הוא עדיין בית ספר צעיר, כבר לא קטן ולא חדש אבל צעיר, בן אחת עשרה. לפנינו עוד הרבה עבודה לעשות, דמו לעצמכם יהלום שדורש ליטוש מדויק בהמון תשומת לב. צריך לגייס עוד צוות, להקים מבנה קבע, ללמוד לעבוד ביחד, לסיים מחזור ראשון של 12 שנות לימוד רצופות, כולל הרחבות בגרויות ועוד ועוד משימות ואתגרים.
הכוח של קהילת תמר הוא בזה שתמיד למול עינינו נראה את המשימה המרכזית: חינוך ילדינו, משימה של שמירה על בית הספר ועצמאותו הפדגוגית לאורך שנים רבות כבית ספר וולדורף. שנשמור על קהילה תומכת עם ערבות הדדית וראית האחר, שנכבד אחד את השני ונעודד חשיבה עצמאית ומודעת.
קראתי השבוע משהו שלוטם סלע (מנהלת הפיתוח לשעבר של הכוורת) כתבה:
"קהילה זה דבר אורגני, בשנוי מתמיד. קהילה חזקה זו קהילה שמונעת מבפנים. מכח התנועה בה. היא לא תלויה במוביל הקהילה. מי שמוביל אותה, אולי התחיל את התנועה, אבל אם יצר אותה טוב – התנועה חזקה ממנו. ההובלה תשתנה. יווצרו תהליכים של הנהגה פנימית. מובילים שונים יצטרפו ויתחלפו כל הזמן".
בחודשים האחרונים עזבו את תפקידם חברי וועד המנהל של עמותת תמר – הורים מהקהילה שמילאו את התפקיד בהתנדבות. כולם עבדו בחריצות ובהתנדבות מלאה לאורך שנים רבות והיו חלק מרכזי בבניית והגשמת החזון של עמותת תמר על כל המיזמים שלה. היריעה קצרה מלהכיל את הפעלים וההישגים שהנחילו עבור כולנו. אנו מתכננים להרחיב על כך בירחון חודש אפריל. בינתיים נרצה להודות להם מקרב לב ולאחל להם הצלחה. באותה נשימה נאחל לנבחרי הוועד המנהל החדש הצלחה רבה.
מוזמנים לצפות בקליפ קצר של בוגרי חינוך וולדורף מחו"ל:
חינוך לעתיד בלתי נודע
An Education for the Future
אני רוצה להודות לרויטל ורד-טבע על העריכה ולכל הכותבים, צלמים, עורכים שתורמים לירחון פרי תמר.
ליקטנו עבורכם שלל כתבות וחוויות ואנו מזמינות אתכם לקרוא, להירשם למיזמים השונים, להרצאות על חינוך וולדורף, להיות פעילים תורמים ונתרמים מפעילויות הקהילה ומקוות שתהינו מקריאת ירחון מרץ 2021.
בתקווה שימי הסגר מאחורינו,
בריאות לכולכם,
שלכם,
דפנה בקיש צור
צוות תקשורת