דצמבר: החג של החגים, יום המתנדב, זכויות האזרח ועוד

החג של החגים

החג של החגים
مهرجان عيد الأعياد
מהרג'אן עיד אלאעיאד

פסטיבל הנערך בחיפה מדי שנה, במהלך חודש דצמבר.
ומבטא את אופייה של חיפה כעיר בעלת אוכלוסייה מעורבת, שבה חיים במשותף בני כל הדתות, ולקדם דו-קיום וסובלנות ביניהם.

1 בדצמבר: יום אכילת תפוח אדום

An apple a day keeps the doctor away

ממש קל להשתתף ביום המיוחד הזה. ישנם אלפי זנים של תפוחים הגדלים בכל רחבי כדור הארץ. ציינו את היום המיוחד הזה, אכלו מ"הפרי האסור" וקבלו את כל הטוב שיש לתפוח בינוני אחד להציע לכם:
קלוריות: 95
פחמימות: 25 גרם
סיבים: 4.5 גרם
וכן: ויטמין סי 9% מהכמות היומית המומלצת, נחושת5% מהכמות היומית המומלצת, אשלגן 4% מהכמות היומית המומלצת, ויטמין קיי 3% מהכמות היומית המומלצת  .
בנוסף,
מחקרים מראים שאכילת תפוחים:
תומכת בירידה במשקל בשל תכולת הסיבים שלהם
משפרת את בריאות העצם
מקדמת את תפקוד המוח בזכות היכולת להפחית מתח חמצוני, למנוע ירידה נפשית והאטת סימני הזדקנות 
מגנה מפני אסטמה
מפחיתה את הסיכון לסוכרת.

2 בדצמבר: יום ביטול העבדות

היום הבינלאומי לביטול העבדות מצוין מדי שנה ברחבי העולם מאז 1986 ב-2 בדצמבר במטרה להעלות את המודעות לעבדות ולשים קץ לכל סוגי העבדות. לפי ארגון העבודה הבינלאומי (ILO), יותר מ-40 מיליון בני אדם ברחבי העולם הם קורבנות של עבדות מודרנית.

5 בדצמבר: יום ההתנדבות

יום ההתנדבות הבינלאומי לפיתוח כלכלי וחברתי המכונה בדרך כלל יום ההתנדבות הבינלאומי (IVD), נקבע על ידי  העצרת הכללית של האו"ם בשנת 1985 ומטרתו קידום התנדבות, תמיכה במאמצי התנדבות והכרה בתרומת מתנדבים להשגת יעדי הפיתוח בר קיימא ברמה מקומית, לאומית ובינלאומית.

נכון לשנת 2018 כוח העבודה שיצרו מתנדבים ברחבי העולם היה שווה ל-109 מיליון עובדים במשרה מלאה. 30 אחוז מההתנדבות המתקיימת באופן רשמי באמצעות ארגונים, עמותות וקבוצות; ו-70 אחוז מתרחשים באמצעות מעורבות בלתי רשמית בין אנשים. ראוי לציין ש 60% מהמתנדבים הבלתי פורמליים הן נשים.

מחקרים מוכיחים שלפעולת התנדבות השפעה מבורכת על חיינו:
התנדבות עוזרת לנטרל את ההשפעות של מתח, כעס וחרדה
ותורמת לבריאות פיזית ונפשית
מתנדבות ומתנדבים סובלים פחות מדיכאון
התנדבות מגבירה תחושת ביטחון העצמי
התנדבות מספקת תחושת מטרה

מעוניינים.ות להתנדב בהוד השרון? כנסו לכאן

10 בדצמבר: יום זכויות האזרח

יום זכויות האדם הבינלאומי מציין את אימוץ ההצהרה האוניברסלית בדבר זכויות האדם (UDHR) על ידי העצרת הכללית של האומות המאוחדות ב-10 בדצמבר 1948 ומטרתו לאשר מחדש את חשיבותן של זכויות האדם בבנייה מחדש של העולם בו אנו רוצים לחיות:
סולידריות גלובלית
חיבור ההדדי
הזכות לחיים ולחירות
חופש מעבדות ועינויים
חופש דעה וביטוי
הזכות לעבודה וחינוך ועוד
כל אדם זכאי לזכויות אלו, ללא אפליה מכל סוג שהוא.

14 בדצמבר: יום שימור האנרגיה

המטרה לחגוג את יום שימור האנרגיה הבין לאומי היא לעורר מודעות המונית לגבי החשיבות של יעילות ושימור האנרגיה.
ב- 6/12/2021 יתקיים הכנס הראשון מסוגו בישראל בנושא "משבר האקלים, כלכלה מעגלית ומערכת החינוך" בחסות: משרד החינוך, משרד ההגנה על הסביבה, הרשת הירוקה ורמת הנדיב. הכנס יתקיים ברמת הנדיב והוא מיועד לאנשי חינוך וסביבה.

21 בדצמבר: יום ההיפוך החורפי

היפוך חורף מציין את תחילת החורף והוא היום הקצר ביותר בשנה. ביום זה נראה כאילו חשכת הלילה נמשכת כל היום וכל הלילה. ביום זה נתיב השמש בשמיים נמצא הכי דרומה והשמש עוברת את הנתיב הקצר ביותר בשמים, כתוצאה מכך זהו היום בשנה עם הכי פחות אור שמש ולכן הלילה הארוך ביותר. בקוטב הצפוני, השמש לעולם לא זורחת ביום זה. זה אינו בהכרח היום הקר ביותר של החורף, שכן חצי הכדור הצפוני ממשיך לאבד יותר חום ממה שהוא צובר. אגב, בעוד שחצי הכדור הצפוני חווה את היום הקצר ביותר שלו, חצי הכדור הדרומי מתחמם בשמש ונהנה מהיום הראשון של הקיץ. במשך אלפי שנים, חג היפוך החורף ציין את שנת השמש החדשה וחוגגים רבים ציינו את שובה של השמש.

דילוג לתוכן