
מאת:
יובל גרבר, נועה דרור, רותם קר
בתקופה מוזרה כמו זו שעוברת עלינו עכשיו, דרך מצוינת להעביר את הזמן היא קריאת ספרים.
אספנו לכם רשימת ספרים מעניינים ואנחנו בטוחים שתמצאו משהו שתאהבו ביניהם.
את רוב הספרים שהכנסנו לרשימה, גם אם הם מומלצים מגיל צעיר יחסית, אנחנו חזרנו וקראנו בשנה האחרונה ומאוד נהננו. ממליצים לכם מאוד לא לפסול ספר רק בגלל שהוא מתאים גם לצעירים מכם.
תהנו (:
ספרי פנטזיה
- הארי פוטר – ג'יי קיי רולינג (כיתה ד'+)
- ווינטר בלו ילדת פיות – אשכר ארבליך בריפמן (כיתה ה'+)
- ארץ האגדות – כריס קולפר (כיתה ד'+)
- פרסי ג'קסון – ריק ריירדן (כיתה ה'+)
- גיבורי האולימפוס – ריק ריירדן (כיתה ה'+)
- מגנס צ'ייס – ריק ריירדן (כיתה ו'+)
- 39 רמזים – 9 סופרי נוער מצליחים
- האש הסודית – סי ג'יי דוהרטי וקרינה רוזנפלד (כיתה ז'+)
- בני הנפילים – קסנדרה קלייר (כיתה ח'+)
- משחקי הרעב – סוזן קולינס (כיתה ח'+)
- מפוצלים – ורוניקה רות' (כיתה ח'+)
- מלחמת הנפילים – ברנדון סנדרסון (כיתה ט'+)
- נפילת הממלכות – מורגן רודס (כיתה ט'+)
- מלכה אדומה – ויקטוריה איוויארד (כיתה ט'+)
- המעון של מיס פרגרין לילדים משונים – רנסום ריגס (כיתה ט'+)
מציאותי
- פלא – ר"ג פלאסיו (כיתה ה'+)
- המועמדת – קיארה קאס (כיתה ו'+)
- תיכון לילה – סי ג'יי דוהרטי (כיתה ז'+)
- במרחק נשימה – רייצ'ל ליפינקוט, מיקי דוטרי וטוביאס יאקוניס (כיתה ח'+)
- אשמת הכוכבים – ג'ון גרין (כיתה ח'+)
- סיימון מוצא את דרכו – בטי אלברטלי (כיתה ח'+)
- יוצאת מדעתי – שרון מ' דרייפר (כיתה ח'+)
- מוזר יותר מפאנפיק – כריס קולפר (כיתה ח'+)
- השנאה שנתתם – אנג'י תומאס (כיתה ט'+)
- הכל הכל – ניקולה יון (כיתה ט'+)
- ארי ודנטה מגלים את סודות היקום – בנג'מין אלירה סאיינז (כיתה ט'+)
גם בימים אלו, ניתן בהוד השרון להזמין ספרים מהספרייה ולבוא לאסוף אותם
10 דברים שאפשר לעשות בבידוד
שכנראה לא שמעתם עליהם בעבר!
בתקופה מוזרה ולא רגילה כמו זאת, נתקענו בבית בפתאומיות ובלי זמן להתכונן. אבל אל תדאגו – יש לנו רשימה של דברים מעניינים לעשות מהבית! תעברו על הרשימה, ותראו אם אתם מוצאים משהו שאתם מתחברים אליו! הרשימה כוללת פעילויות לילדים, נוער, וגם למבוגרים.
- ללמוד לנגן על כלי נגינה!
אם יש לכם גיטרה, פסנתר, או אפילו יוקליילי בבית ואתם לא יודעים איך לנגן עדיין – זה הזמן! אפשר להיעזר בבן בית שיודע כבר לנגן, בחברים שישלחו סרטוני הדרכה, או באינטרנט!
- לסדר את הארון – עד הסוף!
כן, כולנו כבר מטפסים על הקירות מרוב שעמום ומסדרים כל דבר שנמצא במרחק 20 מטר מאיתנו, אבל יש עוד דרך לסדר את הארון שאולי לא שמעתם עליה – לפי תלבושות. פעולה שתעזור מאוד לכם העתידיים, היא לסדר את הבגדים בארון לפי סטים – ככה שכשנוכל לצאת החוצה, התלבושת כבר תהיה מוכנה 🙂
- ללמוד שפה חדשה!
ללמוד שפה חדשה זה אכן פרויקט גדול – אבל בעזרתם של האינטרנט, האפליקציות החדשות ומכרים – זה אפשרי ומועיל! והאפשרויות אין סופיות – מספרדית, לצרפתית – ואפילו שפת הסימנים.
- לקרוא ספר!
בטח חשבתם כבר על לקרוא ספר, ואולי אפילו כבר קראתם כמה. אבל לנו יש עוד רשימה ארוכה של ספרים שמומלץ לקרוא! את הספרים אפשר להשיג באתר עברית, באתר של צומת ספרים, ובספריות שעדיין פועלות!
- למיין / לסרוק תמונות
אם נגמר לכם המקום באחסון של הטלפון, נצלו את הזמן הפנוי להעלאת התמונות למחשב, או למחוק את התמונות המיותרות וכך תפנו מקום לאחסון. אולי אפילו תקדישו את הזמן לסרוק את האלבום הזה שרציתם לסרוק.
- להתקלח
פעולה יום יומית, כן, אבל אם אתם מרגישים לא פרודוקטיבים או עייפים באמצע היום, מומלץ להתקלח ובמקום להחליף מהפיג׳מה של היום לפיג׳מה של מחר – ללבוש בגדים רגילים להמשך היום. אני מדברת על חולצה וג׳ינס, או סתם סט בגדים שהייתם הולכים איתו ביומיום – ממריץ ומרענן.
- לקחת קורסים
המון מוסדות כמו מכון דוידסון, פתחו קורסים בחינם לאור המצב. הלינק לפעילויות של מכון דוידסון נמצא באתר בית הספר, תחת החלקה של ׳לימודים מרחוק׳ , ולאלו ששולטים באנגלית – גם אוניברסיטאות מובילות בארה״ב פתחו קורסים אינטרנטים לתקופה הקרובה בנושאים מדעיים, מדעי החברה ועוד – והנה הלינק:
.8 לנסות מתכונים חדשים
הבידוד הוא הזדמנות מעולה להתנסות בהכנת מטעמים חדשים! אפשר להכין מאפים ביחד, להחליט שכל אחד יבשל ארוחה פעם בשבוע, או אפילו להכריז על תחרות אפייה בין אחים או חברי משפחה.
- לצעירים יותר – יצירת משחק קופסא
המצאת והכנת משחק קופסא היא פעילות מעשירה ומעניינת! על בריסטול, מציירים מסלול של משחק קופסא, וממלאים את המסלול בחידות ובמשימות – וכשמסיימים, משחקים עם כל המשפחה!
- למדו טריק / כישרון חדש
כשזה מגיע לטריקים, האפשרויות אין סופיות! אם יש לכם קובייה הונגרית מבולגנת בבית, יש מאות סרטוני הדרכה ביוטיוב שמסבירים איך לפתור אותה! אתם יכולים ללמוד לעשות עמידת ידיים, להעלים קלפים, או כל טריק שעולה לכם לראש.
מקווה שבין כל ההצעות מצאתם רעיון אחד שאתם מתחברים אליו! כי עם כמה שזה כיף לראות סדרות וסרטים כל היום – כיף גם ללכת לישון עם תחושה של הישג. תשמרו על עצמכם! 🙂
מה קורונה?
תקופת הקורונה הביאה איתה המון בשורות רעות ולחץ, אבל אנחנו במדור הנוער יודעים להוציא את הטוב מהדברים, ולכן החלטנו להביא לכן ולכם רשימה של דברים שכולנו עושים בזמן תקופת הקורונה ושכדאי להפוך אותם להרגלים שישארו איתנו גם אחרי שהנגיף הזה יעזוב אותנו.
- שטיפת ידיים: כן, הדבר "המינורי" הזה שאנחנו עושים לפני האוכל, מסתבר שלפני הקורונה 36% מאוכלוסיית המדינות המתקדמות לא הייתה שוטפת ידיים באופן קבוע, אז בואו כולנו ניקח אחריות נשטוף ידיים כל יום, לפני האוכל ואחרי צרכים. חשוב לשטוף עם סבון!
- למידה מרחוק: טוב זה לא משהו שאנחנו צריכים לעשות באופן קבוע אבל זה בהחלט טוב לשעת חירום, בית ספר תמר הוכיח לנו באופן ישיר שיש לו את הכלים ללמד אותנו דרך המחשבים, שאפו, מה שחשוב לעשות זה להשאיר את האופציה של למידה דרך המחשב למצבי חירום.
- להישאר בקשר: התקופה האחרונה מראה לנו כמה המשפחה שלנו חשובה לנו אפילו כשאנחנו לא יכולים להיפגש, אז בואו כולנו, פעם אחת ביום נתקשר לסבא או סבתא או לאחד הדודים או הבני דודים רק כדי להגיד שלום, זה עושה הרגשה מאוד טובה על הלב.
- לצאת מהמסכים: עכשיו כשנמצאים כל היום בבית ואין מה לעשות חוץ מלראות נטפליקס או לשחק בטלפון הרבה הורים התחילו להמציא רעיונות יצירתיים כדי להעסיק את הילדים שלהם, זה מצויין! גם כשנחזור לשגרה אנחנו צריכים להתנתק קצת מהמסכים ולעסוק בפעילויות פנאי של כל המשפחה, זה לא דורש מכם לוותר על הטלפון והטלוויזיה, זה פשוט מציע לכם להוריד את העיניים מהמסכים לשעה של פנאי עם המשפחה.
- להפעיל את הראש: הרבה מהמשועממים בימינו מפעילים את הראש שלהם כדי ללמוד דברים חדשים גם כשאין בית ספר, ללמוד דברים חדשים זה תמיד טוב, כשהמוח פועל וחושב הרבה זה טוב לנו לבריאות וגורם לנו להרגיש טוב יותר
- פעילות גופנית: הרבה מהספורטאים וחובבי הספורט שביננו מצאו דרכים יצירתיות לעשות ספורט בבית, כשהגוף בפעילות והמוח בפעילות זה שילוב מנצח, האנדרופינים שאלה הורמונים שמסבים לנו אושר זורמים בגוף ונותנים לנו הרגשה של הישג, מוח בריא, גוף בריא, נפש בריאה. תמיד תזכרו את זה.
אנחנו יודעים שזה לא פשוט אבל יש לנו הזדמנות להשתפר בתור אנשים, גם אם אתם בוחרים לא לקחת את כל העצות האלה; זה בסדר גמור, כל אחד ומה שמתאים לו, אבל ההרגל שכולנו צריכים לשמור עליו חזק מאוד הוא תמיד לשמור על חיוך לא משנה מה קורה (:
.

תרומת דם
אנחנו מזמינים אתכם לשלוח לנו קטעים קצרים שכתבתם – מאמרים, חוויות של הכיתה, שירים, סיפורים קצרים וכל דבר אחר שעולה על דעתם. אנחנו נמיין את כל מה שנקבל, ונראה מה מתאים לאיזה גיליון.
נא שלחו לאימייל: Noartamar@gmail.com, נשמח ונעריך כל דבר שנקבל.