תקופת בנייה
שכבה ג' בית ספר תמר 2021
בית חלומותי
מילים ולחן: נעמי שמר
בבית חלומותי אשר בראש גבעה
תנור גדול אבנה ואש תמיד תבער
וחלונות שבעה וארובה גבוהה
בבית חלומותי אשר בראש גבעה
אני תנור גדול אבנה ואש תמיד תבער
בבית חלומותי שלי אשר אבנה בראש גבעה
אל בית חלומותי המסויד לבן
הגפן תטפס ישר מן הבוסתן
חרוב גם תאנה יהיו לי כמובן
בבית חלומותי המסויד לבן
הגפן תטפס אלי ישר מן הבוסתן
אל בית חלומותי שלי המסויד כולו לבן
על בית חלומותי איני יודעת כלום
ככל חלומותי אפל הוא וחתום
ולי הוא מחכה בסבלנות אי שם
אולי בראש הרים, אולי על חוף הים
אולי הוא בית חומה נטוש ונעזב
אולי הוא צריף קטן, אולי מגדל שנהב
דבר אחד עליו ידוע לי עכשיו –
יגור בו איש אחד אשר אותי יאהב
אולי הוא צריף קטן של עץ, אולי מגדל שנהב
אבל יגור בו איש אחד אשר אותי מאד יאהב

מאת:
יונית לוי ברנשטיין,
מחנכת כיתה ג' גפן, בית ספר תמר
אמר כבר רבות על מה שהשנה האחרונה הביאה עימה, אך היא בהחלט הביאה עימה גם דברים טובים ונפלאים.
משחזרנו מהסגרים (זוכרים?) כיתות ג- אילן וגפן חזרו לפרויקט מבורך של עשייה- תקופת בנייה.
גיל תשע המהווה נקודת מפנה, שבה הילד מקיץ מחלום, נפרד מן הילדות המוקדמת, הרכה והעוטפת, ונולד למציאות חדשה, בה הוא מגלה עצמו לראשונה כנפרד מהעולם. רגעי פחד וחוסר ביטחון מלווים את הילד בתקופה זו לצד שאלות הקשורות לזהות, ולהבנה הכואבת, שדבר לא יהיה עוד כפי שהיה.
בהמשך לתקופת לימודי תורה, בה לומדים על גירוש האדם מגן עדן כשיקוף למתרחש בנפשו של הילד, תקופת בנייה מזמנת לילדים אפשרות ליצור ולברוא בעולם.
בכתה ג' הילדים פעילים ויצרניים: הם לומדים להכיר את העולם באמצעות הגפיים וליצור עמו קשר מחודש.
דרך פרוייקט כיתתי משותף, מחזק ומשמח, של בניה הם לומדים על בתים שונים ברחבי העולם, וכיצד האדם יכול על ידי עשייה ועל ידי שימוש נכון בחומרים, שהעולם מציע לו, לבנות לעצמו משכן בטוח, חם ומוגן, שבתוכו הוא יכול לקיים חיים פנימיים, חיי נפש ויצירה.
וכך בכיתה למדנו על בתים בעולמינו (ובתבונה, הילדים אמרו שגם גוף הוא בית- הבית של הנפש), וכהכנה בנינו דגמים של המבנה אותו נבנה בהמשך- ברזייה – לחווה הקהילתית של עמותת תמר.







וכך למדנו על סוגי מבנים שונים וחומרי בנייה בהמשך לתקופת מידות ומשקולות – מדדנו, חישבנו, התנסינו בדגם ויצאנו לדרך.
הילדים היו מעורבים ופעילים בתהליך הבנייה: הנחנו יסודות, גזמנו קש וערבבנו עם חול, טיט, חרסית, אדמת חמרה, הכנו לבנים בתבניות מעץ וכל שנותר לצפות ולקשט. במו ידיהם יצרו הילדים מבנה מבוץ. כאן רוכשים הילדים את ההבנה, כי ביכולתם לבנות לעצמם בית או כל דבר אותו יבחרו בעוד הם עצמם, בנפשם ובגופם, הופכים לבית חדש, מעצבים את זהותם ומגלים את עולמם.
ההורים התגייסו וסייעו והילדים עבדו בחריצות.
העבודה המאומצת בבניית לבנה עד לכדי בניית מבנה שלם נוטעים בלב הילדים את תחושת המסוגלות המופלאה וכך הם יוצאים למסעם בעולם עם כלים חדשים נפלאים.
אתם מוזמנים להשתמש ולהתרענן להנאתכם בברזייה החדשה בחווה שלנו.













