
לכל אותן משפחות שרוצות להבין קצת יותר טוב מה ההמשמעויות של שליחת ילדיהם לבית חינוך אנתרופוסופי.
לכל אותם הורים שמתלבטים בין וולדורף לבין הפתוח.
לכל מי ששאולים ושואלות: מתי הם כבר ילמדו לקרוא?
למה צריך מסלול בוקר?
מה יצא מהם בסוף?
עבור כל אלו אלו רכזנו מספר מאמרים ומחקרים שעונים בצורה מעמיקה על השאלות האלו, הרשימה תמשיך ותתעדכן אז אנו ממליצות לכולכם לשוב ולבקר כאן פעם בכמה חודשים:
מערכת אדם עולם ריכזה לקט מאמרים להורים לקראת כיתה א' וכניסה לבי"ס ולדורף מומלץ להכנס, להתרווח ולהתרחב.
בוגרי חינוך ולדורף בישראל תחת המיקרוסקופ
גלעד גולדשמיט מנסה לענות על שאלת השאלות: מה יהיה עם הילדים שמתחנכים בבית ספר ולדורף לאחר סיום בית הספר? ויש לו כמה תובנות מרתקות.
השפעת הלימודים בבתי ספר ולדורף על מצב הבריאות בבגרות: מחקר חתך רב-מרכזי
מאמר עמוק ומפורט העוסק במחקר שמטרתו העיקרית הייתה לבדוק אם קיימים הבדלים מבחינת שכיחות מחלות ומצב הבריאות הנוכחי, בין בוגרים שלמדו כילדים בבתי ספר ולדורף לבין אלו שלמדו בבתי ספר מזרמים אחרים בגרמניה.
חינוך מקדם בריאות: חינוך מונטסורי וחינוך ולדורף (חינוך
אנתרופוסופי)
גלעד האן כתב עבודה מרתקת שמנסה להבליט את הקשר המיוחד שקיים הן בחינוך בגישת מונטסורי והן בגישת חינוך ולדורף (אנתרופוסופי) בין הפן הבריאותי ובין הפן החינוכי. בשתי הגישות מדובר על גישה פילוסופית הרואה בחינוך אמצעי לטיפוח הבריאות הגופנית והנפשית של החניכים כאיכות המרכזית בדרך החינוכית וכמטרתה העליונה. בכל גישה הדגש על
מטרה זו בא לידי ביטוי באופן אחר, אולם המשותף לשתיהן הוא שהאמצעים
החינוכיים, מתודות ההוראה, האווירה במוסד החינוכי והגישה לילד, מעוצבים כולם מתוך מטרה לטפח את בריאותו של הילד במובן הרחב ביותר.
Waldorf Graduates
סטטיסטיקה עדכנית אמריקאית על 556 בוגרי וולדורף והיכן הם היום.
לחיצה על הקישור הזה תביא אתכם לאתר שמוקדש לבוגרי וולדורף כוכבים
מחקר שנערך באוניברסיטת סטנפורד על תלמידי וולדורף
המחקר סקר את ביצועי תלמידי וולדורף במבחנים סטנדרטיים, מעורבות (אהבת למידה) ושיעורי התנהגות בעייתית (כתוצאה מכך השעיות) במחוז סקרמנטו. החוקרים השתמשו בשיטות כמותיות (או סטטיסטיות קפדניות) על מערך נתונים גדול של יותר מ-118,000 תלמידים, בתוכם כ-24,000 תלמידים מכיתה ג' עד ח' במשך תקופה של חמש שנים.