
ליקטה ותרגמה:
רויטל ורד – טבע
בבתי ספר וולדורף ברחבי העולם תקופת אנטומיה בכיתה ח' מוקדשת לבחינה של האדם דרך עדשת מערכת השלד, והקשר שלו לשאר מערכות הגוף. התקופה מתחילה בחקר ההתפתחות האנושית ממשיכה לאנטומיה השוואתית עם יונקים אחרים ומסתיימת במחקר של החושים וכיצד הם קשורים זה לזה.
דרך לימוד התנהגות בשילוב עם הבנה עמוקה של מבנה השלד של בעלי חיים אחרים, התלמידים מגלים כיצד מערכת השלד של בעל חיים תומכת בהתנהגות כזו או אחרת, משימה שהיא תרגיל חשיבה מאתגר.
במרכז התקופה עומדת חקירה יסודית של שלד האדם, מכניקת העצמות והשרירים והשוואתם לשלד של בעלי חיים שונים.
תקופת אנטומיה מאתגרת את התלמידים לזהות למשל סיבולת ומהירות בזברה וגמישות והתגנבות אצל האריה.
התלמידים דנים בפשרות של כל מערכת שלד, אשר עבור אריה וזברה מהוות הפכים.
מוצאים את היתרונות של מבנה הגפיים של זברה ורגלי האדם התומך ביכולת לעמוד לאורך זמן ממושך.
מוצאים את הגמישות של אריה בזרועות שלנו.
לפיכך, התלמידים לא רק חוקרים את עולם החיות, אלא לומדים לזהות אותן בתוכינו.
בהמשך התלמידים בוחנים את גוף האדם ורואים איך זקיפות קומה מאפשרת חופש לקבל החלטות מודעות ולרכוש מיומנויות מורכבות. הפשרה במקרה זה היא היכולת לקבל החלטות שגויות כמו גם את החלטות נכונות – יש לנו ברירה וזו אחריות גדולה. התלמידים יוצרים מערכת יחסים עם חוויות אלו מבחינה פיזית, רגשית ואינטלקטואלית, ומוצאים משמעות שמשנה אותם מבפנים ואת הבנתם את העולם. בחומר הלימוד עוסקים גם במבנה העין והאוזן כ"מכשירים" אופטיים ואקוסטיים.
חוץ מדיון בכיתה וכתיבת עבודה מסכמת, התלמידים, ללא יוצא מהכלל, מתבקשים לצייר רישומים אנטומים מדויקים ומלאי תשומת לב והבעה אמנותית. מוזמנים ומוזמנות להתרשם מחלק מהעבודות:




















