קהילת תמר היקרה לי מאוד,
הצטרפתי לקהילת תמר לפני 13 שנים כאשר בתי שעומדת היום לפני גיוס, עלתה לכיתה א' מחזור ב' של בי"ס, (לימים מחזור א' של תיכון תמר). כיתה קטנה מאד, 15 ילדים בקושי ומחנכת אחת מדהימה.

אנחנו כמשפחה הכרנו את חינוך וולדורף משהותנו בחו"ל ומהגן, אבל עדיין בית ספר חדש ללא אישורים משום גוף ממלכתי – זה כבר סיפור שונה. לאחר שיחות רבות הוחלט שאין מה להפסיד יצאנו לדרך ונרשמנו לתמר. אני כותבת נרשמנו מכיוון שלא רק הבת שלנו הצטרפה אלא בלי לדעת שזה מה שיקרה, כל המשפחה נהפכה להיות חלק מתמר. בתחילת הדרך כאמא חדשה הצטרפתי לעמותת תמר, קבוצת הורים חדורת מטרה, אשר החליטה להקים את בית ספר על פי שיטת וולדורף. בית ספר – אחר, שונה ממה שהיה מקובל בנוף העירוני.

בכל השנים הללו הייתה לי הזכות להיות חלק בתהליך הקמת בית ספר א' – יב' לראות אותו מהצד כאימא פעילה ובהמשך מבפנים כחלק מהצוות, קורם עור וגידים.

ההרגשה שלי הייתה דומה להרגשה הייתה לי כשעבדתי בחברות סטארט אפ. יש מטרה, כולם ביחד, לא עושים חשבון, נותנים מכל הלב 100% עד שמגיעים.

זה היה מעורר השראה לראות את רוח ההתנדבות, השליחות ועבודת צוות המאומצת של ההורים וצוות המורים. זה גיבש אותנו כקהילה צומחת וחזקה עם כוחות רצון עזים ושליחות לחינוך נכון יותר עבור ילדינו. בחרנו בחינוך וולדורף, לא בחינוך אלטרנטיבי, לא מונטסורי, לא דמוקרטי – חינוך וולדורף מה שכיום בארץ מכונה גם אנתרופוסופי. היה לי חשוב להסביר למצטרפים החדשים במה זה שונה מחינוך רגיל ויחד עם זאת כיצד מתרחשת למידה משמעותית, מצמיחה ומעצימה עבור הילדים. במשך כל התקופה למדתי בקורסים והרצאות בבי"ס על חינוך וולדורף, דבר שעודד אותי ללכת וללמוד 4 שנים ייעוץ ביוגרפי.

שיפצנו וצבענו כיתות, חצר, מעברים, ארגנו חוגי בית למתעניינים והרצאות על חינוך וולדורף בשביל להבין טוב יותר את הדרך והפילוסופיה מאחורי השיטה. עסקנו בפרסום, שיווק, טיולים, גיבושים וכל מה שנדרש על מנת ליצור ולקיים קהילה וסביבה מאפשרת לילדינו. שמחנו בעשייה, הקמנו את צוות קליטת תלמידים חדשים, צוות כוח אדם, צוות קהילה, פרסום, צוות עץ, חזות, קהילה לומדת, אירועים, ועוד. כל פעם כמו בתזמורת מיומנת היו חברים שהרפו מעט ואחרים שלקחו את המושכות עם כוחות חדשים. עם השנים שבית ספר צמח שמחנו לאט לאט להעביר את האחריות לצוות המורים והם לקחו על עצמם את המנדטים.

דבר נוסף שמאוד מאפיין את ה-DNA של תמר זה שעם השנים הורים רבים הפכו להיות מורים בתמר או שמורים בתמר העבירו את ילדיהם ללמוד בו. לדעתי האישית זה מאוד משמח וגם מוסיף רבות למחויבות של הקהילה ולהרגשת השותפות והמשפחתיות. יחד עם ההתנדבות במגוון צוותים ובעמותה, גם אני עשיתי שינוי, עשיתי הסבת אקדמאים ולימים הצטרפתי לצוות המורים. הכירו אותי כאמא פעילה וקיבלו אותי בזרועות פתוחות, תחילה כמורת מקצוע ובשנה האחרונה כמחנכת של כיתה ז׳ החדשה.

הייתה זו שנה מדהימה ברומן שלי עם תמר. האתגר היה רב, הרגשתי שליחות רבה, נהניתי מאוד נתרמתי ועשיתי כמיטב יכולתי לתרום לילדים, להורים ולשאר חברי הקהילה.

זה הזמן שלי לפרוש כנפיים למחוזות חדשים. בית ספר מתחיל את השביעון השלישי שלו – אני מרגישה שזה הזמן להעביר את המושכות לכוחות חדשים ורעננים.
בסוף השנה הודעתי על סיום כל עיסוקי הרבים בעמותה ובבית הספר – מההוראה, חינוך, ומצוותי המנדטים השונים שאני שותפה בהם.

פרויקט יקר שאני מובילה מזה מספר שנים הוא ירחון פרי תמר. זהו ירחון הקהילה שמשקף את העשייה הרבה שלנו, את ההתפתחות שלנו ואת הייחוד שלנו כקהילה. היה לי הכבוד והעונג להקים ולהוביל את הירחון יחד עם רויטל היקרה, תודה רויטל על שותפות ויצירה מופלאה.

אני רוצה להודות מקרב לב על ההזדמנות להיות חלק בעשייה כל כך משמעותית לכל חבריי בעמותה, לאין ספור הורים ולצוות המורים המדהימים של תמר – אתם משקיעים מעל ומעבר עם לב פתוח ואוהב, מחשבה ולמידה מתמדת לעשות את הנכון עבור ילדינו.
מגיעה לכולכם תודה ענקית מקהילת תמר – אתם הנחתם את היסודות, את הרוח את הנשמה עבור מפעל זה.
תודה
"It takes a village to raise a child"

אני מאחלת לקהילה תמר יסודי ותיכון לשמור על הקיים, על הביחד והייחודי, לצעוד קדימה ולהמשיך להתפתח.
״דע מאין באת ולאן אתה הולך״.
מאחלת לכם ההורים להרים את הכפפה, לדעת שאתם מוזמנים להיות פעילים ויוזמים – ללמוד על חינוך וולדורף, ללכת להרצאות ולהתפתח יחד ועם הילדים.

שוב תודה מקרב לב לכל האנשים המקסימים שפגשתי בדרך – שהיו ועדיין בתמר. יש עוד דרך וטוב שכך, בהצלחה.

אני רוצה לסכם בוורס – המוטו החברתי של שטיינר על מה זה חברה בריאה.
"מרפא יימצא רק כאשר בראי נפשו של היחיד
תעצב עצמה הקהילה כולה, ובקהילה יחייה כוחה של נפש היחיד."

מקווה לראות אתכם בשמחות,
שלכם דפנה בקיש צור

דילוג לתוכן